Bejelentkezés a fiókba:

Elfelejtett jelszó?
A legújabb állásajánlatok közé tartozik a gondozónői legális és hivatalos munka Izraelben. Az állásajánlatra több jelentkezés történt, emiatt a jelenlegi cikkben bemutatunk pár hasznos információt amit a munkavállalóknak ismerniük kell a sikeres és biztonságos munkavállalás érdekében.
 
Egészségügyi rendszer
Izrael fejlett egészségügyi rendszere, a csúcsminőségű gyógyászati és kutatási erőforrások, a modern kórházi szolgáltatások, illetve a népesség arányához képest is jelentős számú orvos és szakember mind tükröződik az ország alacsony csecsemőhalandósági rátájában (100 ezer élve születettre 4,7) és a hosszú várható élettartamban (nőknél 82,2 év, férfiaknál 78,5 év). A mindenki számára érvényes, életre szóló egészségügyi ellátást a törvény biztosítja, és a költségvetésből az egészségügyre fordított összeg aránya más fejlett országokhoz képest is magasnak mondható.
 
Izraelben mintegy 32 000 orvos, 9000 fogász és 6000 gyógyszerész dolgozik kórházakban, rendelőkben és magánpraxisokban. Az ország 54 ezer ápolójának hozzávetőlegesen 72 százaléka regisztrált, a többi szakmai felügyelet mellett asszisztensként dolgozik.Négy orvosi képzést nyújtó intézmény található Izraelben, két fogorvosi, két gyógyszerészeti, valamint tizenöt ápolóképző, ebből hét ad egyetemi diplomát. Számos intézmény képez fizioterápiás, terapeuta, étkezési szakembert, röntgen- és labortechnikust.
 
A Munkaügyi és Szociális Minisztérium szervezi és felügyeli a helyi hatóságok szociális osztályai által nyújtott szolgáltatásokat. Azon idős állampolgárok igényeit, akik otthonukban szeretnének maradni, közösségi szolgáltatás keretében szociális munkás méri fel. Támogatják az időseket ellátó családokat, klubokat szerveznek idősek számára, meleg ételt szállítanak, gondoskodnak a védett otthonról, foglalkozásokról, orvosi eszközökről és a szállításról. Megkülönböztetett figyelmet szentelnek a társadalom legkiszolgáltatottabb csoportjának, nevezetesen a családdal nem rendelkező vagy alacsony jövedelmű időseknek.
 
Izraelben történő munkavállalásról bővebb információt itt találhat. Sok sikert kívánunk!

2013 November 21

Forrás: Izrael állam Nagykövetsége, Budapest

Szerző: Tjobs.hu | Bárhol a világon!

Javaslatom van.
Hibát szeretnék közölni.